W maju jak w raju

Wystarczy stanąć pod krzakiem bzu. Albo zanurzyć nos w konwaliach od ulicznego sprzedawcy. Albo podsłuchać nocnych treli zakochanych słowików. A najlepiej wszystko razem. Czujecie ten błogostan? A żeby tego majowego nieba komuś było mało, to druga majówka w natarciu. Czujecie to? Jabadabaduuuu! My już odliczamy dni…
To co? To kill grill i wszyscy razem:
„Będzie! Będzie zabawa! Będzie się działo! I znowu nocy będzie mało. Będzie głośno, będzie radośnie
Znów przetańczymy razem całą noc”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fotki: Błażej Pałucha

BAŁKAŃSKIE KOTLETY (gurmańska pljeskavica)

Składniki
½ kg wołowiny jak na burgery [KLIK]
10 dag wędzonej słoniny
szczypiorek
sól, pieprz

Przepis
Słoninę kroimy w drobną kostkę, szczypior siekamy i dobrze łączymy z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy 2-3 płaskie kotlety i na grilla. Pieczemy z dwóch stron.

GRILLOWANE POMIDORKI

Składniki
20 dag pomidorów koktajlowych
1 gałązka rozmarynu
2 rozgniecione ząbki czosnku
oliwa
sól

Przepis
Wszystko razem mieszamy. Zawijamy szczelnie w kopertę z folii aluminiowej i grillujemy około 20 minut.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website